지중해식 케토 다이어트가 내장 마이크로바이옴 변화를 통해 알츠하이머 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있다는 연구 결과가 나왔습니다 Study Shows Mediterranean Keto Diet Could Help Reduce Alzheimer’s Ri..
지중해식 케토 다이어트가 내장 마이크로바이옴 변화를 통해 알츠하이머 위험을 줄이는 데 도움이 될 수 있다는 연구 결과가 나왔습니다
EBio Medicine 저널에 발표된 새로운 연구는 알츠하이머병의 위험을 줄이는데 지중해식 케토 식단의 중요성을 강조했습니다. 이 연구는 건강한 지방과 탄수화물이 적은 식단을 섭취하는 것이 뇌 건강을 증진시키는 필수적인 요소인 내장 마이크로바이옴에 영향을 미칠 수 있다는 것을 시사합니다.
알츠하이머병에서 장 마이크로바이옴의 역할 이해
내장은 총칭하여 내장 마이크로바이옴으로 알려진 수조 개의 미생물을 포함하고 있습니다. 장-뇌 축으로 알려진 장 마이크로바이옴과 뇌 사이의 의사소통은 뇌 건강을 유지하는 데 중요합니다. 많은 연구들이 알츠하이머병을 포함한 다양한 신경학적 조건들과 변형된 장내 마이크로바이옴을 연관시켰습니다.
지중해 케토식과 장내 미생물군의 변화
지중해 케토 다이어트는 식물성 음식, 건강한 지방, 그리고 기름기 없는 단백질이 풍부한 지중해 식단의 측면과 고지방, 저탄수화물 섭취를 포함하는 케토 다이어트를 결합합니다. 이 연구는 지중해식 케토 식단이 유익한 내장 박테리아의 성장을 촉진하고 뇌의 염증을 줄이는 데 도움이 될 수 있다는 것을 발견했습니다.
연구의 주요 결과
쥐를 대상으로 수행된 연구는 지중해 케토 식단이 짧은 사슬 지방산을 생산하는 장내 박테리아의 생산을 증가시켰다는 것을 보여주었습니다. SCFA는 대장에 에너지를 제공하고 뇌의 염증을 줄이는 데 도움을 주는 혈액 뇌 장벽을 통과할 수 있습니다.
이 연구는 또한 지중해식 케토 식단이 트리메틸아민-N-옥사이드 (TMAO)를 생산하는 장내 박테리아의 존재를 줄일 수 있다는 것에 주목했습니다. TMAO는 내장 마이크로바이옴과 심장병, 알츠하이머병을 연결하는 분자입니다.
게다가, 지중해 케토 식단은 프로바이오틱스 속 락토바실러스의 풍부함을 증가시켰습니다. 이것은 불안감을 줄이고, 기분을 개선하고, 휴식을 촉진하는 신경전달물질 GABA의 생산을 향상시켰습니다.
결론
이 연구는 내장 마이크로바이옴과 알츠하이머병 사이의 관계에 대한 새로운 통찰력을 제공하기 때문에 혁신적입니다. 지중해식 케토 식단은 유익한 내장 박테리아의 성장을 증진시키고 해로운 박테리아의 생산을 줄임으로써 알츠하이머 병에 걸릴 위험을 줄이는데 도움을 줄 수 있습니다.
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요약: EBio Medicine에 게재된 최근 연구는 지중해식 케토 식단이 알츠하이머병 발병 위험을 줄이는데 도움을 줄 수 있다는 것을 보여줍니다. 이 연구는 건강한 지방이 많고 탄수화물이 적은 지중해식 케토 식단이 장 마이크로바이옴에 영향을 미쳐 치매와 관련된 뇌의 변화를 이끌 수 있다고 결론을 내렸습니다. 이 연구 결과는 뇌 건강을 증진시키는 데 있어 건강한 장내 미생물을 유지하는 것의 중요성을 강조합니다. #건강
A new study published in the journal EBioMedicine has highlighted the importance of a Mediterranean keto diet in reducing the risk of Alzheimer’s disease. The research suggests that consuming a diet high in healthy fats and low in carbohydrates could influence the gut microbiome, which is a vital factor in promoting brain health.
The gut contains trillions of microbes collectively known as the gut microbiome. The communication between the gut microbiome and the brain, known as the gut-brain axis, is crucial for maintaining brain health. Numerous studies have connected an altered gut microbiome with different neurological conditions, including Alzheimer’s disease.
The Mediterranean keto diet combines aspects of the Mediterranean diet, which is rich in plant-based foods, healthy fats, and lean protein, with the keto diet, which involves a high fat, low carbohydrate intake. The study found that the Mediterranean keto diet could help encourage the growth of beneficial gut bacteria and reduce inflammation in the brain.
The study conducted on mice showed that a Mediterranean keto diet increased the production of gut bacteria that produced short-chain fatty acids (SCFAs). SCFAs provide energy to the colon and can cross the blood-brain barrier where they help reduce inflammation in the brain.
The study also noted that a Mediterranean keto diet could reduce the presence of gut bacteria that produce trimethylamine-N-oxide (TMAO). TMAO is a molecule linking the gut microbiome with heart disease and Alzheimer’s disease.
Moreover, the Mediterranean keto diet increased the abundance of the probiotic genus Lactobacillus. This enhanced the production of the neurotransmitter GABA, which is responsible for reducing anxiety, improving mood, and promoting relaxation.
The study is groundbreaking as it provides new insights into the relationship between the gut microbiome and Alzheimer’s disease. The Mediterranean keto diet can help reduce the risk of developing Alzheimer’s disease by enhancing the growth of beneficial gut bacteria and reducing the production of harmful bacteria.
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Summary: A recent study published in EBioMedicine shows that a Mediterranean keto diet can help reduce the risk of developing Alzheimer’s disease. The study concludes that the Mediterranean keto diet, which is high in healthy fats and low in carbohydrates, could influence the gut microbiome, leading to changes in the brain linked to dementia. The study findings highlight the importance of maintaining a healthy gut microbiome in promoting brain health. #HEALTH